Maggie på træningsmarkprøve på Gyllingnæs

Nu er Maggie ikke helt uerfaren mere og jeg ville defor gerne se, hvordan hun klarer sig i en markprøvelignende situation. Og til det brug har FT klubben jo netop lavet "Træningsmarkprøver". Så 13. marts stillede jeg Maggie på sådan en.

Det foregik i super fint spaniel terræn på Gyllingnæs og vejret var med os. Tørvejr 2-6 grader og let vind. Det var fine betingelser.

Vores første slip var i meget åbent terræn. Skovbund med meget spredte kristjørn og en smule kvasbunker. Maggie gik fint. Brugte vinden fint og søgte også bredt og havde fin kontakt. Dog kunne hun ikke rigtig finde ud af, om hun gik for mig eller Dommer Ove Jacobsen - også på hjemkald gik hun først tilbage til dommeren. Vi har jo ikke lige trænet at gå flere sammen, men det må vi så gøre.

 

Krittikken var nådig. Fin hund med fint søg. Kunne vendes lidt tidligere og kunne også være en smule mere skarp på vendefløjtet. Fin stop for skud og fin apportering. En dejlig unghund på 20 måneder.

Andet slip var i betydelig hårdere terræn. Små juletræer og brombær - ret tæt - og så var der meget fært. Det satte tempoer op og Maggie viste sit betydelige potentiale. Der blev for alvor lagt pres på terrænet. Maggie vil gå på jagt og hun vil finde fugl. Derrfor trak hun også tydeligvis til venstre og "glemte" højresiden lidt. Som den urutinerede markprøvemand jeg er, lod jeg hende søge hvor der var fært - og fik ikke højre side så godt med. Dejligt at have en hund som vil gå efter færten - ærgeligt at hundeførere ikke lige korrigerede hende den smule, som ville have fået det til at se perfekt ud, men vi skal jo lære. Også her, fint stop for skud og fin apportering. Ove Jacobsen var glad for hund og tempo, men ikke fornøjet med at føreren ikke sørger for at hunden dækker terræn og vender hunden - igen, lidt tidligere 😙

 

Foto: Anne-Mette Vendelbo