Spanieldagen i Holbæk 30 august 2015

Spaniel dagen i Holbæk, Hagested Gislinge Jagtforening.

Tekst Per Baun Christensen og billeder af Klaus Larsen

Man må sige at der er super gode rammer til sådan et arrangement her – og at arrangørende havde sørget for nærmest perfekt vejr.

Og mange aktiviteter var planlagt:

 • Scurry – sjove apporteringer på tid
 • Demonstration ag placeboard træning
 • Demonstration af hvalpe og unghunde træning
 • Børn og hunde
 • Og Workshops med træningsvejledning
 • Og så var der flere fine stande med tøj, foder og rekvisitter

Og med op mod 500 deltagere kan man næsten kalde det FT klubbens "Game fair"

Hyggesnak med gamle og nye venner

Min dag var nok lidt overskygget af at jeg havde tilmeldt Maggie til hendes absolut første ”test” – og når man har arbejdet målrettet i mere end et år med en hund, tror jeg man opbygger et vis pres for at vise sig selv og andre at noget er lykkedes. Desværre skulle vi først på kl 14-15 stykker og det betød, at jeg ikke rigtig kunne koncentrere mig om andre af de spændende aktiviteter, men mest cirkulerede rundt og talte med gamle venner – og fik ansigter på mange af de mennesker, som jeg ellers kun kendte fra FB. Det var også fint.

Maggie og jeg havde trukket nr 10, men dels skulle 10 Cockere afvikles først og dels lavede man lige det kunstgreb, at man delte os Springere i to hold. Os fra 1-12 og dem fra 13-14 – og så tog man skifte vis en fra hver hold – Av, så kom vi altså op som noget i retning af nr 28 – hvis man regner Cockerne med.

Ju hu - en 4. vinder til Maggie og mig :-)

Maggie gjorde en super fin figur og løste alle opgaver til min – og dommerens fulde tilfredshed og det rakte til en 4. vinder, som jeg er både meget glad for og stolt over. Lidt mere tempo i søget, havde skubbet os længere op, men Maggie skal nok få tempo nok. Lige nu koncentrerer vi os om at lave det fejlfrit.

 

 • Place Board træning

  Michael Jensen viser hvordan han arbejder med Place Board og en ung hund.

 • Hvalpetræning

  Der vises håndtering af hvalpe - eller hvalpetræning om man vil. Dejligt at man viser hvordan hvalpe kan trænes uden pres og tvang

 • Smukke Maggie

  Vi sidder på bænken efter veloverstået Working test. Det var dejligt at komme på den side, så kan man lisesom puste ud og mere nyde en øl eller vand (vand til hunden)

 • Frokost

  Vi nød nu også frokosten, som bestod af grilstegte pølser med brød - og en sludder med nye venner.
  Man kunne nu også få helstegt gris, men køen til det var bare for lang :-)

Spaniels betragter begivenhederne

Og der var mange tilskuere, af alle slags. Somme tider kan man godt have lyst til at sætte sig ind i, hvad der sker for hundene sådan en dag. hvad de tænker og oplever.

Her er to som helt tydeligt betragter begivenhederne fra udkigsposten i bilen.

Det var en overmåde fin dag.