Grundlæggende hvalpetræning

En herlig film om hvalpetræning af FT Spaniels. 

Målet har været at give den nye ejer af en FT Spaniel hvalp en mulighed for at starte op på den helt rigtige måde. Og det lykkes. Tonen, metoderne, pædagogikken og måden at vise hvordan man håndterer en FT Spaniel hvalp, er lykkedes over al forventning. 

Dvd'en er delt op i en række afsnit som hver især berører et emne som fx "Sit" "Apport" osv. Det er naturligvis alt sammen lege-træning, hvor der egentlig ikke stilles krav til hvalpen, men hvor ønsket adfærd belønnes. Der er også lidt holdningspræget info om børn og hunde, hunde i hjemmet og praktiske anvisninger på hvordan det hele lader sig gøre. 

Det er en smule uklart for mig præcis hvilken alder hvalpen har i de forskellige afsnit, men så vidt jeg kan se er den eller de 10 uger og op til 4-5 måneder. Det kunne godt være mere tydeligt, hvilke øvelser der passer til hvilken alder - og det kunne være godt at være helt skarp på hvad man kan forvente af hvalpen ifht. alder - i og med dvd'en er ment til helt nye FT Spaniel ejere. Og et lille afsnit om renlighedstræning ville også have øget dvd'ens værdi for den nybagte ejer. 

Det gode er at alt er let at forstå. Det er på dansk. Det er afslappet. Det er underholdende og allerbedst - det er den helt rigtige måde at håndtere en FT Spaniel hvalp på. 

En film der burde udleveres sammen med enhver FT Spaniel hvalp. selv gamle forhærdede hundefolk, kan lære meget af den