Træning med Maggie på 4.5 måneder

Maggie er nu ca 4 en halv måned gammel.

Alt hvad jeg træner har det underliggende formål at skabe kontakt, motivation og samarbejde. Om hun lærer noget er sådan set underordnet, men man kan jo lige så godt træne noget relevant, når man træner så selvfølgelig lærer hun også noget. Man skal bare huske hvad målet lige nu er. Senere er det jo fint hvis hun også har lært de relevante jagtlige discipliner, men har hun lært at samarbejde og er motiveret går ny indlæring jo glat.

Vi var på det jeg kalder et træningspas i går, søndag. Det foregik ved Vindinge å og omgivelser.

Først lader jeg Maggie søge i græs, krat osv. indenfor 3-5 m fra mig – så ser man mest dette:

Der arbejdes intens på at finde ”noget”. Hun ved ikke rigtig hvad endnu, men indimellem skulle man gerne se at hun holder kontakten. Helst spontant, men ellers skifter jeg retning og i nødstilfælde giver et lille fløjt. Hun roses altid når hun tager kontakt. På billederne er det meget tydeligt, men i virkeligheden er det ofte blot et lille bitte blik ud af øjenkrogen. Man ved kontakten er der hvis hun hurtigt følger med når man skifter retning:

 

 

 

Og dette skal der helst ikke være for meget af, for selvom det ser godt ud skal snuden helst holdes på jordfært. Det er dok helt ok hvis det er for at finde mig:

 

 

Hun finder og bringer da også dummyer som jeg lægger ud uden hun ser det. Ikke nemt med en hund der er god til at holde kontakt.

 

 

Så går turen ned til åen. Der er en del strøm, men Maggie er glad for vand og jeg træner hende egentlig kun i vand nu for at hun har godt af det og for at hun får så meget erfaring med dette element før det bliver for koldt. Men hun er dygtig og glad for vand – ud det går:

 

 

  • Ud det går

  • Målet er inden for synsvidde

  • Op byttet leveres af stolt hvalp

Men eller kan man da også bare sidde og se brandgodt ud!