Uheldig for en and, men heldig for mig og hundene

Det var en uheldig dag!

 For en and som har ligget og trygget eller måske ruget, inde på græsmarken på sletten mellem sommerhusene ved Båring Ege.

For lige den dag skulle græsset slås og anden kom alvorligt til skade. Dog ikke mere end at den kunne krappe sig ind i en af sommerhus haverne, hvor den nu sad og så ynkelig ud. Meget ynkelig og ejerne af huset kunne slet ikke lide situationen. Anden led og måtte aflives, men det kunne de ikke selv. Nu havde de jo set at jeg tit trænede mine hunde på græs sletten og da det jo lignede jagthunde, måtte jeg jo være jæger og jeg blev derfor hentet, så jeg kunne slå kræet ihjel. Det blev hurtigt klaret.

Uheldet for anden blev så mit held, for jeg havde lige fået nyt kamera, som skulle afprøves. Vejret var perfekt til lidt foto. Jeg havde både krat og vand og mine 2 FT Springere var også, som altid, klar.

Først lidt apportering fra brombærkrat med hundene, som ikke havde apporteret varmt vildt siden januar. Det kunne sætte lidt ekstra skub i dem og man ser ikke meget til at alderen trygger på trods af at hundene er 9 henholdsvis 10 år nu.

Det gik fint og jeg håber billederne viser at jeg prøvede at overholde 4 meget enkle grundregler:

  1. Meget lys og kort lukketid til action billeder. Mit kamera stod på ”Sport” – lukke tid 1/1000 del eller mindre
  2. Ned i højde med hunden. Helt ned på knæ. Jeg havde også valgt et sted hvor terrænet faldt, så hunden efter den kom ud af krattet, skulle løbe ned mod mig
  3. Når der er meget lys er der også ofte sol og skal man fotografere sorte/mørke hunde i sol, må man prøve at få lyset ind så der komme lys til begge øjne ellers bliver skyggen for kraftig. Så solen i ryggen
  4. Kom tæt på motivet. Mit objektiv er 18-55 mm, så 55 mm er mit maximale zoom. Derfor må jeg ret tæt på motivet. Man kan stadig godt forstørre billedet bagefter, men ikke hvis man har stået 30 m væk. Jeg prøvede at holde på max 10 m

Derefter gik vi ned til kysten og fik også et par billeder der. Og her kan man vist godt sige, at det er rent held at kysten er nordvendt = solen i ryggen, når hunden kommer ind med anden.