Maggie i kaningården?

Det var med et vist forbehold, jeg meldte mig til arrangementet i Sunds ved Herning, hvor man kunne prøve at komme i kaningård med sine hunde.

Maggie er jo igang med grundtræningen og kun ca 10 måneder gammel og det er jo altid en vurdering, hvornår hundene skal stifte bekendskab med "vildt".

Nå, men jeg blev altså tilmeldt efter aftale med arrangør, om at jeg selv satte "tempoet"!

Kom Maggie så i kaningården - ja....

Der var planlagt 3 "baner" til træning. Hare flush, men snoretræk og apportering. Bane med due-flusher og levende due og så kaningården.

Jeg startede på hare-flusheren. Banen bestod af 30 meter søg, hvorefter en hare pludselig springer og løber ud til højre. Hunden skal vise respekt. Når/hvis den sidder, bliver der 20-30 meter længere fremme, udløst en dueflusher i en meters højde, som kaster en dummy. Nu skal hunden så på kommando henne denne dummy.

Maggie gik super fint på den bane - og jeg var lidt lettet. Alle momenter blev klaret flot.

 

Dueflucher mv.

Så var det banen med dueflusher. Den var tilrettelagt, som ca 2-300 m lang og med en dueflusher godt 100 m nede af banen. Der skulle så blindt udlægges en due, som hunden skulle sendes tilbage på efter et passende stykke. Der var en god vind - og desværre medvind, hvilket betød at der skulle søges i medvind og dirigeres i modvind. Det har jeg faktisk ikke trænet med Maggie endnu. lidt sidevind og meget let modvind på stille dage, men i god vind til blæst - Hmmm.... Nå, men jeg bad så om, ikke at få "go back" på mere end ca 20-25 m og gik igang. Det gik faktisk fint.

Jeg gav Maggie lidt mere plads end jeg plejer, men ikke meget og jeg plantede et par små dummyer og tennisbolde tæt på, som Maggie uden problemer fandt og apporterede til mig. Også en 20 m "go back" på blind udlagt dummy, gik fint. Jeg tog Maggie lidt hjem og gik 20 m på plads, men 30 m før dueflusheren, satte jeg hende i søg igen - og da Maggie fandt duen og den blev flushet, var der fin respekt. Rosen ville ingen ende tage og vi lavede lidt "efter søg" og var glade for endnu en veloverstået bane. Tak til instruktøren for den flexible anvendelse og gode råd og input undervejs.

 

Og så kaningården?

Så var der jo bare kaningården tilbage. Jeg og Maggie satte os og kiggede på. Maggie var bestemt obs. på de små hurtige kaniner og nærmest smaskede i luften efter fært. Jeg havde ikke mod på at slippe hende i søg derinde!

Men så var der en venlig sjæl, der tilbød at jeg kunne gå efter ham, med hans hund i søg og jeg med Maggie i snor. Det gjorde vi så, det gik fint. Maggie var ikke mere oppe at køre, end at hun respekterende skud og flush. Nede i et hjørne, som var blevet scannet og ryddet for 3-4 kaniner, gav jeg så Maggie en apportering af en dummy, bare for at se, om hun kunne abstrahere fra fært og alle de mange indtryk og klare opgaven. Det kunne hun godt. Godt gået Maggie!

Som det aller sidste på dagen, fik jeg lov at gå et slip med Maggie på ydersiden af kaningården med mest modvind, men også en del fært fra kaningården. Her arbejdere hun som hun plejer, både med søg, stop, apportering og et par dirigeringer. Det var smukt at slutte med.

Så, ja - Maggie var i kaningård, men nej, hun var ikke i slip og ikke i kontakt-flush. Det har vi så tilgode.

Også her, tak til instruktør for flexibel anvendelse af kaningård og til den gavmilde hundefører, jeg fik lov at gå bagved. Dejligt at møde

forståelse og hjælpsomhed.

Hunden i bilen, kaffe og kage og hjem til fyn - en god oplevelse rigere.

Billeder lånt fra andet indlæg på FB, tror det er ok. Tak for dem og for et smukt arrangement.